T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Cemile Erkunt İlkokulu

E TWINNING ULUSAL KALİTE ETİKETİ ALDIK

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 4/B sınıfı öğrencileri ile gerçekleştirdiğimiz OUR TASK İS STEM eTwinning Projemiz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. 

Projemiz 8Türk, 3Azerbaycan, 1Moldova, 1Greece, 1Albania, 1Italy, 1Bosna Hersek 16 ortaklı,31 öğrenciyle gerçekleştirdiğimiz uluslararası bir projedir. STEM disiplinlerinin entegrasyonunu sağlarken, öğrencilerimizin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğe olan ilgilerini artırmayı hedefledik. Öğrencilerimizle hava ile giden araba,pipetlerden labirent,kağıttan roket tasarladığımız müfredata uygun STEM planlarını uyguladık.SCAMPER,sinektik,zihin haritasıyla yaratıcı düşünme tekniklerini kullandık. Öğretmenlerimizin bu tekniklerle tanışmasını sağlarken öğrencilerimizin yaratıcılık becerilerini geliştirmeyi  hedefledik. Öğrencilerimizin sorunlara farklı bakış açılarıyla çözüm bulmalarını sağladık. Akran öğretimi,yaparak-yaşayarak,etkinliklerle kalıcı,eğlenceli öğrenmeyi amaçlarken,21.yy becerilerini kazanan,problem çözebilen,farklı düşünebilen,STEM okuryazarlığı,sürdürülebilir çevre eğitimi,saygı,hoşgörü,işbirliği,sorumluluk,özgüven,motivasyon,empati değerleri ve web 2.0 araçlarını aktif,güvenli kullanan dijital okuryazarlık becerilerini geliştirme hedeflerimize ulaştık. Ortak ve işbirlikçi Proje Tanıtım Videosu,Matematik Günleri ,Pi Günü,Scientix Keşif Haftası23,eTwinning Günü,Nihai Ürün Akrostiş Şiiri,öğrenci-öğretmen Sertifikaları,Son Sözün,gerçek yaşam problemleri ürünlerle öğrencilerimizin farklı kültürleri tanıma ve iletişim becerileri gelişti. Öğrenci ve öğretmenlere uyguladığımız ölçeklerle olumlu değişimler gözlemledik.

24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında ise “eTwinning Temel Eğitim Çalıştayı” Antalya’da gerçekleştirildi. eTwinning Faaliyeti’nin öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek ve eTwinning y g projelerinin kalitesini artırmak amacıyla hazırlanan 2023 yılı çalışma planı kapsamında, 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında ise “eTwinning Temel Eğitim Çalıştayı” Antalya’da gerçekleştirildi.eTwinning Temel Eğitim Çalıştayı’na ise okul öncesi öğretmenleri ile sınıf öğretmenleri, akademisyenler, eğitmenler, okul müdürleri ve Ulusal Destek Servisi üyelerinden oluşan 97 kişi katılım sağladı.

Eğitimde Yeni Yöntem ve Teknikler, Esnek Öğrenme Alanları, Sürdürülebilir Okul, eTwinning Yıllık Teması “WellBeing”, Değişen Dünyanın Öğretmeni Olmak, Yapay Zeka, Eğitimde Oyun ve Oyunlaştırma, Bilim Eğitimi ve Yaratıcılık, Twinspace, Web Araçları gibi konularda sunum ve atölyeler gerçekleştirildi.Ayrıca Kalite Etiketi alan 20 farklı proje her bir çalıştayda proje stantları ile katılımcılara sergilenmiştir.

İlgili Link:http://etwinning.meb.gov.tr/etwinning-meslek-liseleri-ve-temel-egitim-calistayi-antalyada-gerceklesti/

08-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2023 - Güncelleme: 09.12.2023 07:34 - Görüntülenme: 141
  Beğen | 4  kişi beğendi